Inklappen
 

Gratis verzending vanaf 100,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 100,-? Dan hanteren wij € 6,95 verzendkosten, of € 45,- bij een palletzending.

 

Fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een product defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze producten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om je product te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Meestal leveren wij binnen 48 uur.

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending vanaf 100,-
  • Fabrieksgarantie
  • Goede prijs-/kwaliteitsgarantie
  • Levering op gewenste dag
  • Professionele service

De Geschiedenis van Airhockey: Van Begin tot Moderne Evolutie

Airhockey is een spannend en snel spel dat wereldwijd populair is. Met zijn zwevende puck en snelle bewegingen is het een spel dat spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus aantrekt. Maar waar komt airhockey eigenlijk vandaan en hoe is het door de jaren heen geëvolueerd? In deze blog nemen we je mee op een reis door de geschiedenis van airhockey, van de vroege uitvinding tot de moderne varianten die we vandaag de dag kennen.

Ontstaan van Airhockey

Airhockey werd uitgevonden in de vroege jaren 1970 door Phil Crossman, Bob Kenrick en Brad Baldwin. Ze werkten voor een bedrijf genaamd Brunswick Billiards en waren op zoek naar een spel dat de aandacht van mensen zou trekken en tegelijkertijd een nieuwe technologie zou demonstreren. Ze combineerden ideeën en creëerden een spel waarbij een puck op een tafel zweefde door middel van luchtstromen.

Evolutie van het spel

In de beginjaren van airhockey was het spel voornamelijk bedoeld als een demonstratie van luchtstroomtechnologie. Het werd aanvankelijk "paddleless airhockey" genoemd, omdat er geen pushers werden gebruikt. In plaats daarvan moesten spelers met hun handen de puck richting het doel van de tegenstander duwen.

Het duurde niet lang voordat het spel evolueerde en paddles werden geïntroduceerd. Dit zorgde voor meer precisie en controle over de puck, waardoor het spel sneller en uitdagender werd. Het gebruik van paddles maakte het ook mogelijk om verschillende strategieën te ontwikkelen, waardoor airhockey een competitiever karakter kreeg.

Groei in populariteit

In de jaren 1970 werden de eerste commerciële airhockeytafels geïntroduceerd. Deze tafels hadden een glad oppervlak met kleine gaatjes waar lucht doorheen werd geblazen om de puck te laten zweven. Het spel kreeg al snel bekendheid en populariteit, vooral in arcades en recreatiecentra. Airhockeytoernooien begonnen ook te verschijnen, waardoor het spel een competitieve sport werd.

In latere jaren werden er verbeteringen doorgevoerd in de technologie en het ontwerp van airhockeytafels. Het speeloppervlak werd gladder en duurzamer, en de luchtstroom werd beter gereguleerd om een consistente zweefkracht te bieden. Elektronische scoreborden werden geïntroduceerd, waardoor het scoren en bijhouden van punten gemakkelijker werd.

Moderne varianten en populariteit

Vandaag de dag zijn er verschillende varianten van airhockey te vinden, zowel in recreatieve settings als in professionele competities. Naast de traditionele tafels zijn er ook kleinere, draagbare versies beschikbaar voor thuisgebruik. Bovendien zijn er nu ook digitale airhockeytafels met interactieve schermen en geavanceerde speelfuncties. Deze moderne varianten hebben het spel naar een nieuw niveau getild en hebben bijgedragen aan de blijvende populariteit ervan.

Opmerkingen

Geen opmerkingen